Wie zijn wij en wat doen wij?

In de eerste vakantieweek van de zomervakantie wordt door de Hervormde Gemeente Scherpenzeel (PKN) een activiteit georganiseerd voor jongeren van 12 jaar en ouder. Dit is de bekende survivaltocht waarover u op deze site wordt geïnformeerd. Deze activiteit wordt georganiseerd door een commissie die onder de Jeugdraad van deze kerk valt, met de toepasselijke naam survivalcommissie.

Hervormde Gemeente Scherpenzeel

De survivalcommissie zorgt ervoor dat er ieder jaar weer een survivaltocht en een Night After gerealiseerd worden. De survivalcommissie begint meestal in januari al met vergaderen. We proberen ieder jaar nieuwe spellen te verzinnen en te maken. En er moeten natuurlijk nog honderd-en-één andere dingen geregeld worden. We doen dit uiteraard met veel plezier.

Doel

We proberen om met de survivaltocht en de Night After jongeren in aanraking te brengen met het evangelie. In de eerste plaats door met liefde voor deze doelgroep een activiteit te organiseren die hen aanspreekt. Ook proberen wij een sfeer te creëren waarin voor iedereen plek is. Om die reden stellen wij bijvoorbeeld zelf de teams samen. Vrienden komen dan niet bij elkaar te zitten en maken zo nieuwe vrienden. Op de Night After kunnen de ervaringen dan gedeeld worden met oude en nieuwe vrienden. Wij hopen zo bruggen te slaan tussen christelijke en niet christelijke jongeren. Wij hopen op deze manier te kunnen laten zien dat de kerk niet saai is maar ook leuke activiteiten kan organiseren.

Wij, als commissie, zijn aanspreekbaar en benaderbaar voor jongeren met vragen. Tijdens de activiteiten proberen we het evangelie een plek te geven. Zo wordt er bijvoorbeeld gebeden voor het eten tijdens de barbecue en is er een kort evangelisatiestukje voor de video van de survivaltocht.